De 22e Vaartse Oldtimerdag

Zondag 4 september a.s. organiseert Oldtimer Vrienden Club Dongen-Vaart (OVC) voor de 22e keer de Vaartse Oldtimerdag.

Wij verwelkomen dan alle soorten oldtimervoertuigen uit het hele land in ons ‘rijdend museum’. Zoals o.a. auto’s, motoren, tractoren, landbouwmachines, bromfietsen, legervoertuigen, solexen, en vrachtwagens. Kortom wij hebben maar één echte regel: deelnemende voertuigen dienen van voor bouwjaar 1990 te zijn. Zolang het maar rijdt, rolt of pruttelt. Dit geeft gedurende de hele dag een uniek beeld aan voertuigen in alle klassen van jong-klassiekers tot de echte oudjes vanuit het begin van de vorige eeuw. Deelnemers en bezoekers kunnen volop genieten tussen al het moois wat zich verzamelt en opstelt te Dongen-Vaart.
In diverse categorieën is er een toertocht uitgezet door de nabije omgeving. Daarnaast vindt u bij de diverse kofferbakverkopers misschien net het missende onderdeeltje voor uw project, of een mooie herinnering aan een ver verleden.

De Vaartse Oldtimerdag is traditiegetrouw GRATIS toegankelijk voor zowel bezoekers als deelnemers met hun voertuig. Niets houd u dus tegen om even een kijkje te komen nemen op ons evenemententerrein! Natuurlijk hopen wij wel op een kleine bijdrage met deelname aan ons enveloppen spel met als hoofdprijs een oldtimerbromfiets.
Om 10.00 uur vangt de dag aan en zal de dorpskern van Dongen-Vaart volstormen met honderden oldtimer voertuigen, de dag zal rond 16.30 uur gezellig muzikaal worden afgesloten door Grey Six met hun jaren 60 & 70 repertoire.

Als speciale gast verwelkomen deze editie Henk van Kessel. Voor velen wellicht een bekende naam uit de racerij in de jaren `70. Henk is in 1974 met zijn Kreidler van Veen fabrieksracemotor bekroond tot 50cc wereldkampioen. Daarnaast is hij jarenlang uitgekomen in diverse andere raceklassen t/m 1986. Tussendoor verbeterde hij in 1977 het 50cc-wereldsnelheidsrecord met een gemiddelde snelheid van 221,586 km/u!!! Momenteel is hij nog steeds zeer actief op het gebied van tweetakt tuning. Henk zal op een prominente plek aanwezig zijn met een aantal van zijn eigen en andere exclusieve racemotoren.

Als OVC streven er jaarlijks naar om zoveel mogelijk oldtimervoertuigen aan jong en oud te kunnen tonen. Zodat de vele prachtige creaties, die ons tot de techniek van vandaag hebben gebracht, niet langzaam worden vergeten! Daarom zien wij jullie allen graag verschijnen, 4 september, op de 22e Vaartse Oldtimerdag.

Locatie: Café-Zaal ’t Karrewiel, Vaartweg 112, 5106 NE, Dongen-Vaart (Nb)

Vooraf inschrijven kan via: http://wordpress.oldtimervriendenclub.nl/inschrijven/

Voor meer info kijk en like: www.facebook.com/ovcdv